Large-sized stoneware technology

НОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ СА ТУК

large-sized-stoneware thin slim tiles

Защо да изберете Широко-форматен гранитогрес ?

    За да определите: леки, равнинни, размери
    За пробиване: намалена дебелина
    За рязане: просто като рязане на стъкло
    За почистване: няма проблем.ГЪВКАВИ – ПОДХОДЯЩИ ЗА ВСЯКА СИТУАЦИЯ    Обхваща многобройни нужди и проекти: подове, стени, извити повърхности, работни плотове, интериорни приложения,удобен избор.За да обнови етажа и да направиш един живот по-лесен.  Slimtech е идеален за ремонт на подове и стен  Тънката плоча може просто да бъде залепена към старата повърхност, като по този начин се избягва повдигане и изхвърляне на чакъл.  Времето за монтаж е драстично намалено; Съществуващите врати не трябва да бъдат отрязвани.

модерен избор

РЕВОЛЮЦИОНЕН ПРОЕКТ    Традиционната технология не позволява такъв резултат

    Неизчерпаеми области на приложение, невъзможни едва преди няколко години, вече са отворени

AESTETHICS

    Благодарение на големите плочи за покритие се постига визуално въздействие на уникалната красота и превъзходство върху трайния керамичен материал

ГОЛЕМИ ПОВЪРХНОСТИ

    Благодарение на намалената дебелина Slimtech е лесно да се фиксира. Позволява голяма точност и непрекъснатост в пода. Намалява съвместните и по-малко намалява поддръжката и санирането на проблеми с обществените пространства

съвпадащи

    Перфектно ще се съчетае с традиционния керамичен материал

направен по поръчка избор

ПРОИЗВОДИТЕЛИ, ПОСТАВЕНИ ОТ ПОТРЕБИТЕЛИ

    Големият размер прави Slimtech подходящ за рязане до всеки необходим размер

СПЕЦИФИЧНА УПОТРЕБА: ГОЛЯМАТА РАЗМЕРА, СВЪРЗАНИ С ИЗКЛЮЧИТЕЛНАТА СВЕТЛИННА ТЕГЛО, ДОПУСКА

    външна облицовка

    фасади

    плаващи подове

    окачени тавани

еко-технологичен избор

НОВА ПРОДУКТИВНА ТЕХНОЛОГИЯ

    Slimtech е резултат от новаторската технология за уплътняване на порцелан. Произвежда се в плочи с размери 100 × 300 и 120 × 260 cm, без използването на форми и притискане върху рогозка с якост от 15 000 тона.

    Slimtech plus може да се похвали с отлични стойности за устойчивост на огъване (> 1200 kg / cm2) и якост на скъсване (> 100 kg)

    Силно намаляване на потреблението на суровини, вода и енергия, както и замърсяване и емисии на CO2 по време на изпичане.

ПРОИЗВОДСТВЕН ПРОЦЕС

ПРИЕМАНЕ, СЪХРАНЕНИЕ И ОСВОБОЖДАВАНЕ В ПРОИЗВОДСТВЕНИЯ ПРОЦЕС НА СУРОВИНИ
Първата стъпка в производството на тънки керамични плочи е приемането и съхранението на входящите суровини. Основните съставки, които влизат в готовата плочка, са глини, пясъци и фелдшпати. Те се насочват към отделни силози за съхранение в покрита зона на завода. Преди да бъдат приети обаче, всички пратки от суровини преминават през строги проверки на качеството, за да се гарантира, че те отговарят на определените от Компанията стандарти.
Когато дойде времето за тяхното използване, всяка суровина, съставляваща необходимата смес, се проверява за качество и последователност чрез автоматизирана компютърна система за претегляне и дозиране, която ще достави точното количество на всяка съставка.

Фрезоване на суровините
Тази система за претегляне и дозиране пренася необходимите суровини в шлифовъчния отсек. Тук те се хранят с така наречената непрекъсната мелница. Към сместа се добавят вода и камъчета. Камъчетата ще помогнат за смилане на съставките, докато мелницата се върти. Получената смес ще бъде много фина паста с около 30% влажност, известна в индустрията като “приплъзване”.

АТМИЗИРАНЕ НА ПЛЪЗГА
Течната суспензия се подлага на високо налягане в сушилна камера, където се диспергира като фин спрей. Полученият сух прах е известен като пулверизиран прах. Този финозърнест прах сега е идеалната последователност за следващите производствени стъпки, позволявайки на материала да се движи плавно през следващите фази. От сушилната камера прахът се поема от конвейерна лента за съхранение на силози, докато не се наложи на производствената линия на плочките.
зона за пресоване и декорация

НАГРАДЯВАНЕ НА АТОМИЗИРАНИЯ ПРАХ

Пулверизираният прах, сега с ниво на влага от около 5%, се зарежда в бункер, преминава през сито, за да се отстранят всякакви примеси, и след това се доставя в дозаторите в началото на производствената линия. Има 2 дозатори начело на линията, тъй като някои продукти ще изискват допълнителни материали на този етап, за да се даде специален ефект на повърхността на плочките. Това ще осигури първа повърхностна декорация.

НАТИСКАНЕ

Фазата на пресоване е ключов момент в процеса на вземане на плочки. Основният елемент е хидравличната преса и нейното управление. Пресата е изработена от листова стомана и може да упражнява налягане до 15 000 тона. Това е единствената преса в целия свят, която може да произвежда големи керамични плочи от 3 на 1 метра. Пресата има матрица в горната част и транспортьорна лента по-долу. Конвейерната лента, съдържаща прахообразната смес, се избутва нагоре по време на пресоването или пресоването чрез правоъгълно бутало. По време на пресоването голяма част от въздуха, съдържащ се между гранулите на праховата смес, се изхвърля. Резултатът е по-малко, силно уплътнено тяло.
Тази притискаща техника е съвременна. Традиционната технология за пресоване на прах използва овен в компактния прах, съдържащ се в матрицата или умира. Новият метод на пресоване премахва матрицата и така се избягва повечето от напреженията, причинени от страничната тяга срещу страните на задържащата матрица.

TRIMMING
При напускане на пресата уплътнените плочи имат груби, назъбени ръбове. Специалните разкъсвания на станцията за подстригване дори ще отклонят ръбовете на плочките.

СЪХРАННА КАМЕРА
Конвейерната лента, която пренася плочите, вече навлиза в сушилна камера с газ. Специалните струи равномерно разпределят горещия въздух над и под керамичните плочи, докато преминават през сушилната камера на специални ролки. При излизане плочките ще имат остатъчна влажност 0,5%.

УКРАСА
Производствената линия използва оборудване за декорация от последно поколение. Седемте роторколорни принтера с копринен екран използват фонови бои, набор от графични дизайни и защитни повърхностни глазури. Те са комбинирани с иновативен цифров мастилено-струен принтер с 6 отпечатъчни пръта. Всяка лента може да носи пигмент с различен цвят, което означава, че могат да бъдат приложени до 6 цвята. Мастилено-струйният принтер работи като плотер, който прави многократни преминавания върху плочата, както се изисква.

Тази цифрова техника на декорация осигурява модели с висока резолюция или снимки. Няма граници за възможните графични дизайни. Линията също така обслужва по-малки формати.

 
изгаряне на пещ и съхранение на плочи

ОГЪВЯВАНЕ НА ГАЗОПАРАТА
Тънките керамични плочи се изгарят в пещи за природен газ със специални газови горелки. Плочите се изпичат за около 35 минути при изключително високи температури, достигащи връх при температура 1210 ° C.
След изпичане, фазата на охлаждане изисква много грижи, за да се гарантира, че готовите плочи ще бъдат идеално равни, точно с правилните размери и без вътрешни напрежения.

Процесът на изпичане и охлаждане се отличава с друга важна характеристика. Освен че позволява производството на големи, тънки керамични плочи, това е и много по-благоприятен за околната среда производствен процес, изразходвайки по-малко енергия и отделяйки по-малко замърсители и по-малко CO2 в атмосферата.

ПЪРВИ ИЗБОР НА МАТЕРИАЛ НА ИЗХОДА ОТ КИЛИМ
При изхода на пещта автоматичната машина за сортиране прави първата селекция на изпечените плочи. Тази проверка за излизане е от съществено значение за следващите фази на обработка, което е абсолютно необходимо